Zeilsters Mulder en Van Veen bereiden zich voor op strijd om olympisch ticket

8 maart 2019

Zeilsters Mandy Mulder en Anneloes van Veen bereiden zich in de 470-klasse voor op de strijd om een olympisch ticket. Het duo dat pas sinds november 2018 samen vaart heeft de winter gebruikt om hun campagne naar Tokyo 2020 zowel sportief als achter de schermen vorm te geven. Aan de vooravond van het Europese zeilseizoen is het Westlandse duo vol vertrouwen en kan het rekenen op de steun van trouwe partners.

Mulder en Van Veen nieuwe combinatie

Nadat Anneloes van Veen en Afrodite Zegers in oktober besloten om niet langer gezamenlijk hun weg naar de Olympische Spelen 2020 te vervolgen moest Van Veen op zoek naar een nieuwe stuurvrouw. Van Veen vond in de ervaren Mandy Mulder haar nieuwe stuurvrouw. Mulder won in Beijing 2008 zilver in de Yngling klasse en was in Rio 2016 actief in de Nacra 17. Van Veen kwam in Rio voor het eerst in actie en eindigde daar in de 470-klasse als vierde.

 

Lat ligt iedere dag hoger

Afgelopen week voer het duo hun eerste officiële wedstrijd samen tijdens de Carnival races in San Remo. Van Veen: “We wilden in San Remo graag varen om de omstandigheden te leren kennen. In mei is hier het EK één van de 2 selectie momenten om een olympisch ticket. Het was een sterk internationaal veld met veel teams die zich ook voorbereiden op het EK.” Mulder: “Voor ons ging het afgelopen week niet om het resultaat maar om de manier van varen, per dag hebben we ons steeds op een ander onderdeel gefocust. We zijn nog aan het bouwen, de lat leggen we iedere dag hoger. We willen blijven leren en moeten iedere dag beter worden.” Van Veen: “Met Maurice (Paardenkooper red.) hebben we een coach die ons in dat proces faciliteert en uitdaagt, we maken echt dagelijks stappen en dat is nodig.”

 

Sponsor Linneweever blijft Van Veen trouw

Het Westlandse duo kan in aanloop naar de olympische Spelen onder andere rekenen op de steun van Linneweever Optiek. Anneloes van Veen: “Linneweever ondersteunt mij al sinds 2014. Dat ze daar mee doorgaan en in mij of eigenlijk in ons geloven is fantastisch. Je hebt als sporter dit soort partijen nodig om je ambities te kunnen waarmaken. We zijn dan ook heel blij met deze ondersteuning op zowel financieel maar juist ook product-niveau. Een goede bril is voor ons allebei essentieel om goed te presteren bij Linneweever weten ze precies wat we zoeken en nodig hebben.”

 

Laatste trainingsblok in Palma voor start seizoen

Dit weekend vertrekt het duo naar Palma alwaar een laatste trainingskamp wacht. Op 1 april begint in Palma de Princess Sofia Cup, daarna vaart het duo 16 t/m 21 april nog de World Cup in Genua. Het voorjaarsblok en de strijd om het olympisch ticket wordt afgesloten met het EK in San Remo van 9 t/m 14 mei.

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles