Wereldtitel voor Van Rijsselberghe

13 augustusus 2018

Tweevoudig olympisch kampioen Dorian Van Rijsselberghe pakt op het WK in Aarhus het goud. Voor de Texelaar is het zijn tweede wereldtitel na eerder in 2011 al een keer de winst gepakt te hebben.

Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe was voor de medalrace op zondag 12 augustus 2018 al kampioen. Nadat de jury vrijdag een eerder besluit had teruggedraaid – ten nadele van zijn trainingsmaatje Kiran Badloe – was de Texelaar zeker van zijn tweede wereldtitel. Badloe pakte in de afsluitende medalrace uiteindelijk wel het zilver. Achter de beide Nederlanders was het brons naar de Fransman Louis Girard.

 

“We zitten redelijk dicht tegen de perfectie aan”, concludeerde Van Rijsselberghe, die zijn derde wereldtitel pakte. “Ik ben misschien wel trotser op Kiran dan op mijn wereldtitel. Een en twee bij een WK, dat is vrij zeldzaam.” De sleutel tot het succes zit ‘m volgens Van Rijsselberghe in het plezier: “Het belangrijkste om goed te kunnen presteren is om lol te hebben in wat we doen. We zorgen ervoor dat we meer fun hebben dan de rest. Verder moet je gewoon de simpele dingen heel erg goed doen.”

 

Beide Nederlanders concurreren via een zelfbedacht, intern puntensysteem om één Nederlandse startplaats. De formule die ze zelf bedacht hebben is vrij simpel: de surfer die op de drie WK’s van 2018, 2019 en 2020 het beste scoort, mag naar Tokio. Van Rijsselberghe: “Voor Tokio is er maar 1 plek. Daarvoor moeten we elkaar verslaan en we zijn momenteel allebei heel goed, maar we hebben elkaar ook echt nodig. Dus we moeten samen hard blijven werken. We wilden 1e en 2e eindigen op dit WK. Dat is gelukt en dat willen we voorlopig nog even vol blijven houden. Die plek op de Spelen gunnen we elkaar. We willen dat de beste gaat. Wie van ons dat dan ook zal worden.”

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles