Surfnomade Dorian van Rijsselberghe online en offline altijd dichtbij zijn fans

25 oktober 2016

Achterin een taxi, die met 78 km per uur langs de Praia de Botafogo in Rio de Janeiro scheurt, handelt een kale jongeman op zijn smartphone 232 instagramposts af en een kleine 50 whatsapp berichten. Eigenlijk heeft hij een geheim nummer, maar online is hij voor veel van zijn fans goed te vinden. We hebben het over windsurfer Dorian van Rijsselberghe, vlak nadat hij zich verzekerde van olympisch goud.

EXTREEM DOELGERICHT
Bovenstaande situatie typeert deze moderne topsporter. De Texelaar die in Los Angeles woont lijkt zeer ontspannen, maar is uiterst doelgericht in alles wat hij doet. Dat geldt ook voor zijn eigen communicatie in de (social) media en de open relatie met zijn fans.

Het liefst zou Dorian voor iedereen tijd vrijmaken om te delen dat het winnen van goud een beloning is voor vier jaar plezier. Om te vertellen over zijn bevoorrechte positie en de unieke dingen die Dorian meemaakt. Maar, dit is praktisch onmogelijk.

LIFE OF DORIAN
In samenwerking met Sportmarketingbureau Marvin & Miles is in 2013 het online platform ‘Life of Dorian’ gelanceerd. Dorian is niet alleen de beste windsurfer aller tijden, volgens zijn grootse rivaal Nick Dempsey, maar ook een heel joviaal en open mens.

Een schijnbaar ontspannen topsporter die het leven van een moderne surfnomade leidt. Voor de fans hebben we dat samengevat als ‘Life of Dorian’. Niet alleen zijn leven is bijzonder maar de wijze waarop Dorian zijn leven leeft is bijzonder.

Dit interactieve fan-platform wordt deels door Dorian zelf gevuld waarbij hij wordt ondersteunt door een team van mensen die de windsurfer in staat stelt enerzijds bijna continu zijn boodschap te kunnen vertellen en anderzijds iedere dag bezig te zijn met zijn grote passie: windsurfen.

• Concept en regie: Marvin & Miles
• Platform bouw: Sparkforce
• Support blog Dorian: Hans Leber
• Storytelling en PR: Marvin & Miles
• Social media support: Marvin & Miles
• Media activatie: Marvin & Miles
• Video productie: Deep Thought
• Sponsoring en partnerships: The Sportsagent

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles