Nielson sluit eerste editie WAVES Festival Texel af

15 april 2019

Texel – WAVES Festival, het nieuwe Texelse sport- en muziekfestival van tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe, heeft bekendgemaakt dat Nielson de eerste editie zal afsluiten op het strand bij Paal 17. Daarnaast is Janieck toegevoegd aan het muzikale programma, waarmee de line-up zo goed als compleet is. Eerder was al bekend dat RONDÉ, Wulf, The Dirty Daddies, La Pegatina, EUT, Splendid, Rilan & the Bombardiers, Jeangu Macrooy en Kita Menari zullen optreden op het Texelse festival dat plaatsvindt van 19 t/m 23 juni.

Met Nielson als afsluiter op de zaterdag van het festival, haalt WAVES één van de meest populaire singer-songwriters in huis die recent een nummer één hit had met ‘IJskoud’. Door het toevoegen van Janieck staat er tevens een Nederlandse singer-songwriter geprogrammeerd die met zijn singles ‘Reality’, een samenwerking met Belgische DJ Lost Frequencies, en ‘Does It Matter’ inmiddels miljoenenstreams achter zijn naam heeft staan. Er zullen nog enkele toevoegingen volgen, waaronder een DJ line-up.

 

Festivaldirecteur Van Rijsselberghe: “Ik ben trots om te melden dat we Nielson hebben kunnen vastleggen als muzikale afsluiter voor de eerste editie van WAVES. Een te gekke artiest met hele catchy nummers. We hebben echt een mooi programma dat heerlijk past bij de Texelse beachvibes. Ik kijk er enorm naar uit!”

 

WAVES ultieme beachlife combinatie van sport en muziek

Van 19 t/m 23 juni staat het strand bij Paal17 Texel in het teken van de eerste editie van WAVES. Tijdens dit nieuwe festival kunnen bezoekers genieten van topwatersport met de Ronde om Texel, de IFCA WAVES Foil Grand Prix windsurfen en kitesurf shows. Uiteraard zal de tweevoudig Olympisch Kampioen zelf deelnemen, net als zijn trainingsmaatje en kersvers Europees Kampioen RS:X windsurfen Kiran Badloe. Maar de bezoekers kunnen ook zelf het water op, genieten van live muziek of deelnemen aan één van de vele strandactiviteiten.

 

WAVES Festival 2019

Woensdag 19 t/m zondag 23 juni 2019. Met o.a.  
– SPORT: Grand Prix Foil Windsurfen, Ronde om Texel, Downwinder & freestyle kiten.  
– MUSIC: Nielson, The Dirty Daddies, RONDÉ, Wulf, La Pegatina, Rilan & The Bombardiers, Jeangu Macrooy, EUT, Janieck, Splendid, Kita Menari  
– MORE: Surf-, kiteclinics, beachyoga en meer.

 

Kaarten voor WAVES zijn verkrijgbaar via www.wavesfestival.nl. Hier is ook meer informatie vindbaar over WAVES en de Ronde om Texel.

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles