Blijf je dromen najagen!

25 oktober 2018

Net als velen droomde ik als klein kind alleen maar over hockey.

Het liefst liep ik de hele dag in mijn tenue en nam ik zelfs mijn stick mee in bed. Ik was bloedfanatiek en daardoor alle dagen op het hockeyveld te vinden. Oranje was zonder enige twijfel mijn lievelingskleur. Logisch, want ooit zou mijn tenue oranje kleuren. Ik wist het zeker, ik wilde spelen voor het Nederlands elftal!
 
Met een grote glimlach op mijn gezicht zit ik nu in het Wagener Stadion. Een flink aantal hockey seizoenen verder kijk ik vanaf de tribune naar onze nieuwe-, jonge talenten. Twee keer paar jaar organiseert de KNHB de Volvo districtsontmoetingsdag waar de beste C-jeugd tegen elkaar mag spelen. Mooie herinneringen komen naar boven. Ik weet zelf nog zo goed hoe deze dagen voelden. Wakker worden al voor de wekker gaat, je hockeyspullen al keurig klaargezet en met een knoop in je maag je ontbijt wegwerken. Zin om te hockeyen en om al je vriendjes weer te zien. Enthousiast en zenuwachtig tegelijk!
 
En precies die koppies zag ik nu in het Wagener Stadion binnen stromen. Inlopen, inspelen en af en toe een gespannen blik op vader/moeder. Maar zoals verwacht zag ik deze aandoenlijke sfeer snel omslaan. Eenmaal samen hockeyend verscheen de glimlach op alle gezichten. Dan gaat alles weer vanzelf, ze rennen, ze maken mooie acties. Je ziet ze echt genieten en maken vervolgens de mooiste doelpunten. Kippenvel, dit is de kracht van sport.
 
Misschien kijk ik nu wel naar de nieuwe Naomi van As of Billy Bakker, denk ik nog. Ook zij stonden ooit zenuwachtig bij deze Volvo districtsontmoetingsdagen. Ik zie de scouts om mij heen zitten, druk bezig met notities maken. Wat moet het fijn zijn om uit zoveel talent te kunnen kiezen. Ik kijk naar die vele kids en gun het ze allemaal. Echter maar een enkeling van deze talenten zal hun droom kunnen najagen. Zij krijgen misschien die gewilde uitnodiging om mee te trainen bij de nationale selecties.
 
Dan zal ik het toch maar verklappen, ik heb mijn Oranje-droom nooit gehaald. En ook dit gevoel komt hier, op de tribune van de Volvo ontmoetingsdag, toch weer even kort naar boven. Grote teleurstelling en als kind natuurlijk diepongelukkig. Maar ook dit hoort bij sport. Er zijn nou eenmaal meer verliezers dan winnaars.
 
Ik kijk weer om mij heen. Die blije gezichten van de talenten werken aanstekelijk. Ik heb mijn geluk ondanks alles toch gevonden in de hockeysport. Enerzijds als assistent-trainer/coach en anderzijds als sportmarketeer. Verantwoordelijk voor de sponsoractivatie van twee partners van de hockeybond prijs ik mijzelf een gelukkig mens. Voor de velen die hun Oranje droom ook niet halen, wees niet getreurd. Ook al draag je nooit het mooie oranje tenue, blijf altijd je dromen en ambities najagen, dan vind je vanzelf je geluk!
 
Sven Pechler

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles