470-zeilsters Zegers en Van Veen beëindigen samenwerking

25 oktober 2018

Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben besloten om hun samenwerking te beëindigen.

Het duo dat in Rio op de Olympische Spelen als vierde eindigde kende een lastig seizoen. Een seizoen waarin, ondanks het goud bij het Olympisch testevenement september jongstleden, de vooraf gestelde doelen niet werden gerealiseerd. De dames hebben na afloop van dit seizoen geconcludeerd dat er onvoldoende basis is om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van Tokio 2020.


De dames lieten de volgende verklaring optekenen. Zegers en Van Veen: “We hebben sinds de start van onze samenwerking in 2012 hoogte- en dieptepunten gekend. Met als absoluut sportief hoogtepunt onze Europese titel in 2017. We hadden dit jaar gehoopt als team de benodigde stappen te zetten om verder te groeien. Dat is helaas niet gelukt en hebben het moeilijke besluit genomen dat we allebei onze eigen weg zullen gaan”


Over de invulling van de toekomst is op dit moment nog niets te melden. Zegers en Van Veen: “Dit besluit is nog vers. Er is een nieuwe situatie ontstaan van daaruit zullen we verder moeten gaan kijken.”Lees het volledige persbericht op de website van: het Watersportverbond.

Meer nieuws en updates

Op het WK 470 in een bizar einde pakken @AfroditeZegers en @LobkeBerkhout verdient de zilveren medaille.

#TeamAllianz
#VanClubnaarTokio
@TeamNLtweets

@Marvinandmiles