Nicholas Heiner

'Als sporter solist maar het liefst opererend in en als onderdeel van een team’

In de bijna 30 jaar dat Nicholas Heiner zeilt, is hij te typeren als één van de meest succesvolle allround topzeilers van Nederland.

Nicholas Heiner was actief in de Olympische Laserklasse. In de Laser werd hij in 2014 Wereldkampioen. Hiervoor ontving hij in dat jaar de Conny van Rietschoten Trofee, de belangrijkste zeilprijs van Nederland, met de titel ‘Zeiler van het Jaar’.

In 2017 maakte Nicholas de overstap naar de Olympische Finnklasse. In zijn debuutjaar in de Finn won Heiner in Aarhus een WK Testevent. Gedurende 2017 trainde de toen 27-jarige Heiner 15 kilo aan spieren bij om optimaal te kunnen presteren in de Finn. Later in 2017 veroverde Heiner op het Balatonmeer ook de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in de Finn klasse. In 2019 won hij de zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Finn in Melbourne.

Ondertussen richt Nicholas zich op de Olympische Spelen van 2020 in Japan. De Olympische Spelen in Tokyo zijn de laatste Olympische Spelen waarin de Finn wordt gevaren. Na de race voor Goud in Tokyo, verlegt Nicholas zijn focus op zijn volgende grote ambitie: The Ocean Race.

Marvin & Miles is verantwoordelijk voor marketing, communicatie & sponsorfinding van Nicholas.

Enthousiast?

Wilt u meer weten over Nicholas of wat Nicholas en wij voor u kunnen betekenen?

Kom in contact