Nicholas Heiner

Marketing & communicatie voor een allround olympisch top- en zeezeiler

In de bijna 30 jaar dat Nicholas Heiner zeilt, is hij te typeren als één van de meest succesvolle all-round topzeilers van Nederland.  Als kind groeide hij op in verschillende Volvo Ocean Race campagnes van Team Heiner. Als student was hij onderdeel van campagnes in de Tour de France a La Voile en zette een eigen jeugdzeilteam (Team Heiner Pups) op. Vervolgens was de fanatieke Heiner actief zijn in de Olympische Laserklasse, waarin hij in 2014 Wereldkampioen werd. Heiner heeft twee grote ambities: Goud op de Olympische Spelen en het winnen van de Volvo Ocean Race.

Nicholas maakte in 2017 de overstap van de Laser klasse naar de Olympische Finn. De toewijding aan het proces en het leren van zowel verbeter- als sterke punten met de bijbehorende keuzes hebben in 2017 al geleid tot succes. In zijn debuutjaar in de Finn won Heiner in Aarhus een sterk bezet WK Testevent 2017. Dat gaf de goedlachse Heiner veel zelfvertrouwen. Gedurende het jaar trainde de 27-jarige Heiner zo een 13 kilo aan spieren bij en leerde hij zijn Finnjol steeds beter kennen. Later in 2017 veroverde Heiner op het Balatonmeer ook nog de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in de Finn klasse.

Ondertussen richt deze allround topzeiler zich op de Olympische Spelen van 2020 in Japan in de uitdagende Finn. Deze klasse werd jarenlang internationaal gedomineerd door Ben Ainslie. Ainslie zijn trouwe trainingspartner Giles Scott is nu één van Heiner zijn grootste concurrenten.

Marvin & Miles
Op weg naar Tokyo 2020 spelen we een pro-actieve rol in de storytelling en content productie rondom Nicholas Heiner. We zijn verantwoordelijk voor marketing, communicatie & sponsorfinding van één van Nederlands meest talentvolle zeilers.

Enthousiast?

Meer weten over Nicholas Heiner of benieuwd wat we in contentmarketing voor u kunnen betekenen?

Kom in contact